Akkurat nå

Premium

Søk på MNB

Unngå å bli lurt - tips

Når du kjøper noe fra et medlem, er det uvanlig for selgeren å godta betalingen fra deg i etterskudd. Dette betyr risiko for deg som kjøper som du må sende betalingen på forhånd. Nedenfor gir vi deg gode råd om hvordan du unngår å bli utro på penger.

Slik unngår du å bli utro på penger

- I stedet for å sende penger direkte til selgeren, anbefaler vi at du sender betalingen med våre kreditter i form av en gave. Du sender gaver direkte til selgerens profil. Les mer om hvorfor dette er tryggere i neste avsnitt litt lenger nede.

- Skjøt kommunikasjonen med selgeren her. Vi forstår at mange finner det lettere å bruke eksterne chat-apper, men nekter selgeren å kommunisere med deg her, dette kan være et advarselsskilt. Det blir lettere å bevise at du har blitt lurt hvis kommunikasjonen er gjort her.

- En annen grunn til at det er bra å starte samtalen på siden, er at så snart vi slår av en person med ondsinnede intensjoner, vil du få varsel både på siden og på e-posten at medlemmet du er i kontakt med har vist seg å være en bedrager eller på annen måte har ondsinnede intensjoner. Du får dermed bedre beskyttelse på denne måten. Hvis du ikke har hatt privat kontakt på denne siden, vil du ikke motta dette varselet.

- Les ratings om selgeren for å danne en ide om andres erfaringer med selgeren. Ratings kan bli funnet på selgerens profil. Velg bedre medlemmer med positive ratings enn ingen i det hele tatt. Medlemmer som har mottatt negative ratings, har en tendens til å slette profiler og opprette nye medlemskap.

- Før du har besluttet å gjøre en avtale, bør du kontrollere at selgeren eller kjøperens informasjon ikke er på vår svindlersliste. Skulle du få et treff på søket ditt, bør du bryte kontakten og avbryte avtalen.

- Velg heller en verifisert medlem fordi da eliminerer du risikoen for at en mann later ut til å være en jente.

Fordeler ved å sende gaver i form av kreditter

En bedrager vil ikke motta kreditter fordi de vil få pengene sine raskt og deretter forsvinne. Når en selger mottar kreditter, har selgeren ikke tilgang til pengene direkte, men han må vente til neste utbetaling. Med dette er det god tid for oss å identifisere svindlere og betale tilbake kreditter til ofrene hvis det er tegn på svindel.

Å sende penger med kreditt betyr at verken du eller selgeren avslører sin identitet til hverandre. Noen svindlere bruker identiteten din til å utføre utpressing.

Hvis du kjøper minst 30 kreditter får du en lavere risiko for å bli lurt og i tillegg ett VIP-medlemskap.